Demonstratie Recklinghausen

Aangekomen op de verzamelplaats in Recklinghausen bleek als snel dat er een aardig goede opkomst was ondanks het slechte weer. Er is een schatting gemaakt van meer dan 500 man waarvan zeker 35 Nederlanders. Na het fouilleren hebben we ons verzameld en geluisterd naar twee toespraken van Duitse kameraden. Na dat de toespraken afgelopen waren zijn er vlaggen uitgedeeld en toen zijn we begonnen met de demonstratie. Na ongeveer een half uur lopen kwamen we aan bij een kruispunt waar weer verschillende toespraken werden gehouden, dit deed onze motivatie zeker ten goede.

Het bleek wel dat de Christelijke gemeenschap in Recklinghausen het niet echt met ons eens was, tijdens de toespraken waren ze druk de klokken van de kerk aan het luiden, erg kinderachtig als je het mij vraagt. Nadat de toespraken verteld waren zijn we doorgegaan met onze demonstratie. Van de Antifa was nog niets te bekennen, wel waren er poster langs de weg gehangen met de tekst: “Nazi’s Raus”. Na weer een tijdje gelopen te hebben stond iedereen plots stil, het bleek dat er een Nederlander mee werd genomen door de politie waarvan ik nog steeds niet de reden weet. Wel weet ik dat er een conflict was met een Antifa fotograaf. We zijn door gegaan met onze demonstratie en hoorden in de verte wat “links tuig” schreeuwen waardoor de adrenaline weer lekker begon te stromen.

Het bleek dat ze met niet meer dan twintig man waren, dus absoluut geen weerstand voor onze demonstratie te noemen. We zijn verder gegaan en we kwamen opnieuw aan bij een plaats waar toespraken werden gehouden door Duitse kameraden, helaas werd dit lichtelijk verstoord door een paar Antifacisten met fluitjes, ze namen een hele dappere houding aan maar nadat een aantal van onze kameraden hun richting opkwamen was een groot gedeelte verdwenen.

Na de toespraken zijn we verder gegaan met het laatste stuk van de demonstratie, dit verliep zonder enkele weerstand en van de Antifa was niks meer te bekennen, dus je kan wel stellen dat we ze absoluut niet serieus konden nemen in Recklinghausen, meer dan twintig Antifacisten waren er in totaal niet te bekennen. Aangekomen op onze laatste bestemming werden als afsluiting twee laatste toespraken gehouden en was er met de politie geregeld dat zij de opgepakte mede demonstrant af zouden leveren en anders zouden we niet vertrekken. De politie heeft de mede demonstrant netjes afgeleverd.

Al met al echt een geslaagde demonstratie die erg goed georganiseerd was. Ook was het erg mooi om te zien dat de vijandelijke weerstand minimaal tot niets was. Dit bleek wel weer dat we in een forse meerderheid waren/zijn!