Nederland & Vlaanderen Unity ISD Memorial Concert 30 oktober 2010

Helaas is in september 1993 de oprichter en leider van Blood and Honour tijdens een auto ongeluk omgekomen. Tot op de dag van vandaag worden in heel Europa, en zelfs de hele wereld, nog steeds bijeenkomsten georganiseerd om Ian Stuart Donaldson, een groot man, te herdenken. Zo ook in Nederland en Vlaanderen. Vanaf halverwege het jaar is in zeer goede samenwerking tussen de 2 landen een ISD Memorial georganiseerd. We hebben besloten het in oktober te houden zodat iedereen die ook naar de ISD Memorials in andere landen zou willen deze niet hoefden te missen. Op zaterdag 30 oktober was het dan zover. Alles was goed voorbereid en het beloofde een mooie dag te worden.

Aangekomen bij de locatie stond daar de Vlaamse geheime dienst op ons te wachten. Ze vertelden ons dat ze precies wisten wat we kwamen doen en eisten van de eigenaar van de zaal dat hij het feest niet door mocht laten gaan. Gelukkig wisten we aan nog een tweede zaal te geraken, namelijk in het ‘Fort van Wommelgem’. Ruim op tijd voor dat de eerste bezoekers arriveerden kon alles in gereedheid worden gebracht.

Op de affiche stonden de volgende groepen:, het Hongaarse ‘Verszerzodes’, de Italiaanse ‘Blind Justice’ en ‘Legittima Offensa’ en het Franse ‘Match Retour’. Aanvankelijk zou ook het Duitse Libertin optreden, alleen deze groep werd vervangen door een andere Duitse band.

Vanwege wat problemen met het geluid begon de avond helaas wat later dan de bedoeling was. Dat dat de pret niet mocht drukken, bleek wel toen de eerste noten gespeeld werden en er onmiddelijk hard geapplaudisseerd werd. De hele zaal zong de covers van ‘Skrewdriver’ mee. Halverwege de avond was er een minuut lang een luid applaus voor Ian Stuart Donaldson. Zeker gezien de omstandigheden denk ik dat we kunnen terug kijken op een geslaagde Ian Stuart Memorial.

Via deze weg wil ik alle Kameraden uit Duitsland, Frankrijk, Engeland, Italië, Hongarije, Engeland, Vlaanderen, Nederland en Zweden bedanken voor hun komst.

Een speciale dank aan onze Vlaamse Kameraden voor de perfecte samenwerking!

 ‘I am not the type of person to creep and crawl to a bunch of weak-kneed, pacifist lefties and two-faced Zionists. One must be honest to people about one’s beliefs and especially when the survival of our very race is a stake. I have no doubt that anyone who expounds patriotic beliefs has a little black mark put against his name, and by now I must have a massive black mark near my name.’

-IAN STUART DONALDSON