Day Of Honour 2011

Toen we vrijdagochtend aankwamen stonden onze Hongaarse kameraden samen met de jongens van 28 Scotland al klaar om ons te verwelkomen en naar het hostel te brengen. Later op de dag zouden ook de Kameraden van Blood and Honour Vlaanderen en Wallonië zich bij ons voegen.

Op de dag van de herdenking zijn we eerst in de stad wat gaan eten. Wat ons toen al opviel was de grote hoeveelheid politie die op de been was. We hadden al gehoord dat de herdenking niet meer zou zijn op het ‘Heroes Square’ waar deze normaal wordt gehouden. Dit omdat de Hongaarse regering graag bij Europa wil horen en (dus) aan de regels van de zionistische EU wil voldoen. Dat betekent dat ze dus alles moeten verbieden wat met onze politieke overtuiging te maken heeft.

Rond een uur of 3 vertrokken we naar het afspreekpunt om de locatie te horen van de plek van de herdenking van dit jaar. Aangekomen bij de Metro werden we omsingeld door een grote groep agenten. Ze controleerde de identiteit van iedereen en we werden gefouilleerd. Daarna konden we onze weg probleemloos vervolgen. Althans, dat dachten we: toen we de metro weer uitkwamen stond er een nóg grotere politiemacht klaar. Ze vertelden ons dat de herdenking was verboden en ook het concert dat ’s avond plaats zou vinden niet door zou gaan. Opnieuw werd iedereen gefouilleerd en gecontroleerd. Daarna vertelde de politie dat we beter terug naar het hostel konden gaan. Wat ze alleen niet wisten was dat de organisatie voor een touringcar had gezorgd en deze aan de andere kant van de straat had neergezet. We gingen door de metro tunnel naar de andere kant van de straat stapten in de bus en reden weg. De agenten waren volledig verrast en hadden geen tijd om bij hun auto’s te komen om ons te achtervolgen.

De organisatie had een alternatieve locatie geregeld op een privéterrein. En al was dit niet zo mooi als de ‘Heroes Square’, het gaat er niet om wáár je onze helden herdenkt, maar dát je ze herdenkt. Ook hier stond een grote politiemacht klaar, alleen konden deze het terrein niet op. Helaas was de herdenking vanwege al het oponthoud al begonnen. Maar hij ging tenminste door.

Na de herdenking reden we naar de locatie van het concert. Het duurde niet lang of we werden achtervolgd door een grote hoeveelheid politie busjes en auto’s. We dachten dat ze ons nu wel zouden laten stoppen, maar na 1,5 uur kwamen we bij een privézaal van de organisatie aan en wederom had de politie het nakijken. De eerste band die optrad was ‘Vanguard’. De vrouwelijke zanger kreeg de stemming er al snel goed in met de Skrewdriver-covers die ze speelde. De 2e band was ‘A.C.A.B’ en toen ze ook nog het nummer ‘A.C.A.B‘ speelden was de zaal niet meer te houden. De 3e band was ‘Moshpit’ en ze deden al snel hun naam eer aan. Wat een super band! Ze speelden het beste van de hele avond. Als 4e band betrad ‘Kitörés’ het podium. Ze begonnen met een cover van het nummer ‘Arische Kämpfer‘ van Landser. En ze speelde o.a een in het Hongaars vertaalde cover van het nummer ‘Hail the New Dawn‘ van Skrewdriver’. De laatste band was ‘Hunor’. Ze speelden naast nummers uit hun eigen repertoire ook covers van o.a de volgende nummers: ‘Opa war Sturmführer‘, ‘Rudolf Hess‘ en ‘Europe Awake‘. Het concert was zeer geslaagd ondanks alle pogingen van ZOG om het te stoppen.

Op zondag zijn we nog naar het “Heroes Square” gegaan zodat degene die er eerdere jaren niet bij waren toch hebben kunnen zien hoe het er daar uit ziet. Het weekeind hebben we afgesloten met een gezellige avond voordat we op maandag weer terug vlogen.