Heldengedenken 2014

Op zondag 16 maart was het Heldengedenktag, de dag waarop Blood & Honour Nederland haar gevallenen herdenkt die om het leven zijn gekomen in de grote afweerslag tegen het bolsjewisme en de democratie. Het waren destijds onze helden die werkelijk alles gegeven hebben om het hart van Europa, het nationaalsocialistische Derde Rijk te behoeden , voor de horden uit het Oosten en het verderfelijke internationale kapitalisme uit het Westen.

IMG-20140406-WA0000

Een kleine delegatie van 28NL was aanwezig op het Ehrenfriedhof in Kleve om bloemen te leggen bij het monument voor de daar begraven gevallenen. Ook de Duitse Polizei had voor deze gelegenheid een afvaardiging gestuurd, maar die kwamen niet voor de herdenking, maar voor ons. Na ons allerlei onzinnige vragen te hebben gesteld en foto’s van ons te hebben genomen, bliezen ze deze “Einschüchterungs aktion” af en gingen onverrichter zake weer weg. Zonde van de tijd en het geld, maar als het “tegen de Nazi’s” gaat mag het in de BRD wat kosten en ziet men de inzet van vier “Streifenwagen” inclusief agenten als een goede besteding van overheidsgeld. Alles gegen Rechts!

IMG-20140406-WA00011

Na van de schrik te zijn bekomen gingen we op weg naar het Nederlandse Ysselsteyn in Limburg om ook daar onze helden te eren met een bloemengroet. Ysselsteyn is met haar 31585 graven een van de grootste begraafplaatsen in Europa, waar ook nog een deel van de gesneuvelden uit ’14 – ’18 begraven  ligt. Het is iedere keer opnieuw een overweldigende aanblik wanneer men door de hoofdingang binnen loopt en geconfronteerd wordt met die eindelozen rijen van kruizen.

IMG-20140406-WA0003
Dan pas besef je welk een enorm offer er voor onze wereldbeschouwing gebracht is. Deze opofferingsgezindheid moet ons een voorbeeld zijn. Laten we altijd daar aan denken wanneer er eens wat van ons gevraagd wordt en onze beweging “gedragen” moet worden.

IMG-20140406-WA0004

Beste Kameraden. Laat die last dan niet op de schouders van enkelen rusten, maar help allen mee. Opferbereitschaft is meer dan alleen een woord en komt voort uit ware overtuiging,
Na bloemen bij het monument en het graf van een onbekende soldaat te hebben gelegd, werden de Kameraden gegroet en verlieten wij in stilte dit immense ereveld.

IMG-20140406-WA0002

Volgend jaar Maart komen we weer om hen te herdenken want:
“Wer gedacht wird, ist nicht tot.”