Demonstratie Hamm 2014

3 oktober staat bekend als de dag van de vereniging tussen West-en Midden-Duitsland. Het is een nationale feestdag naar aanleiding van de val van de muur, welke eigenlijk in 1989 op de Duitse Schicksalstag, 9 november, plaats vond. Omdat deze dag bij onze gekeppelde “medemens” ook wel bekend staat als de Reichskristallnacht, werd in de 100% pro Joodse BRD voor 3 oktober gekozen.

Op vrijdag 3 oktober 2014 hield de Duitse partij Die Rechte een demonstratie in Hamm. Ondanks dat men in Nederland op vrijdagen niet vrij is en deze dag niet word gevierd, was er toch een kleine delegatie van B&H Nederland aanwezig.

Na het incident op 1 mei in Dortmund, waarbij een bende Duitsvijandigen banden van zowel kameraden als gewone burgers lek staken, werd dit keer een bewaakte parkeerplaats geregeld. Na op dit punt verzameld te zijn, zijn we richting Hauptbahnhof gelopen, waar we samen kwamen met kameraden die met het openbaar vervoer waren gekomen. In verband met een blokkade werd een route gelopen door het meest smerige en donkerste gedeelte van de stad. En daar werd niet alleen specifiek de wijk mee bedoeld. Maar ook deze mensen moeten weten dat er nog echte Duitsers bestaan.

Met een opkomst van ongeveer 220 kameraden was het een mooie demo met goede sprekers. Het weer zat mee, we hadden totaal geen last van antifa of andere vervelende mensen en niet voor het eerst stonden ook mensen, die eerst niets van ons moesten hebben, na een spreker, enthousiast mee te klappen.

Na afloop konden we ook probleemloos weer terug. Na het deel dat met het OV ging, af the hebben gezet, zijn we onder politiebegeleiding terug gelopen naar het parkeerterrein. Daar werd ons aangeboden om een biertje te drinken en mee te grillen, maar aangezien we nog een flink stuk moesten rijden, hebben wij het niet al te laat gemaakt.
De leiding van Die Rechte Hamm verdient een pluim voor de goede organisatie en zij kunnen bij volgende acties beslist weer rekenen op de steun van B&H Nederland.

Hamm war Klasse – Wir kommen wieder!